Αυτά κάνει ο σοσιαλισμός, σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ!

Την εθνικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και τη διάλυση των δυο ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων ανακοίνωσε ο Έβο Μοράλες στη Βολιβία, τη ίδια στιγμή που οι έλληνες σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να καταπιούν τους δημοσίους υπαλλήλους,"παίζοντας καπιταλισμό"!
"Χαράσσουμε νέα πολιτική για την αναδιανομή των εισφορών των εργαζομένων, σε αναζήτηση χαμηλότερου ποσοστού φτώχειας και περισσότερης ισότητας", δήλωσε ο Μοράλες και τα λόγια του είναι αληθινά, αφού το όριο συνταξιοδότησης θα μειωθεί από τα 65 στα 58 χρόνια. Φυσικά, οι εργαζόμενες μητέρες, καθώς κι οι εργαζόμενοι σε ορυχεία και μεταλλεία θα συνταξιοδοτούνται πιο νωρίς.
Αυτά είναι εφικτά στην Βολιβία, γιατί τα χρήματα των ασφαλισμένων δεν θα γίνουν φτερά σε σοσιαλιστικά χρηματιστήρια, ούτε θα τοποθετηθούν άτοκα στις τράπεζες για να τα επενδύσουν οι βολοβιανοί βιομήχανοι σε πτωχευμένες επιχειρήσεις.
Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν αντέδρασαν, αλλά και να το κάνουν θα πάνε...στα τσακίδια, αφού δεν τοποθέτησαν αυτές τον Μοράλες, ως υπαλληλίσκο τους, στην εξουσία, όπως γίνεται...αλλού.
Η απόφαση για τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την εθνικοποίηση όλων των οργανισμών κοινής ωφέλειας, καθώς και τους ενεργειακούς και ορυκτούς πόρους, που στη δεκαετία του 1990 έγιναν βορά στα νύχια των αρπακτικών κεφαλαιοκρατών.
Έρχεται, δε, προκλητικά να "ξεβρακώσει" τους εραστές της εκποίησης της εθνικής μας περιουσίας και να αποδείξει περίτρανα, ότι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είναι εφικτός κι ότι όσοι παράγουν δεν χρειάζονται αγάδες στο κεφάλι τους.
Παρήγορο είναι και το γεγονός ότι κι εκεί, αν και ξεπουλήθηκε ο δημόσιος πλούτος, τώρα θα επιστρέψει στο λαό. Ίσως κι εδώ, σε μια δεκαετία, να έχουμε ξεχάσει τους σοσιαλιστές...του κω....!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: