ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο μετερίζι;

Σχόλιο με αφορμή την ανάρτηση "Μεγάλη νίκη του αντικομμουνιστικού μπλοκ στην Ικαρία".
«Σύντροφοι» του ΚΚΕ που συντάξατε και αναρτήσατε το παραπάνω (ας το χαρακτηρίσω με επιείκεια) άρθρο, κατά την ταπεινή μου γνώμη διαπράξατε κάποια σφάλματα πολιτικής φύσης.
1. Δεν αποτελεί κριτήριο χαρακτηρισμού ενός ή περισσότερων κομμάτων η επιλογή μιας τοπικής κοινωνίας σχετικά με το πρόσωπο που η ίδια εμπιστεύθηκε για να την εκπροσωπήσει στην Ικαρία. Γιατί αν ήταν έτσι θα μπορούσαμε με την ίδια αφελή λογική να χαρακτηρίσουμε σαν δεξιό κόμμα που στηρίζει το μνημόνιο και το ΚΚΕ στην περίπτωση του Δήμου Μεγανησίου Λευκάδας. Για την ιστορία λοιπόν σας γνωρίζω ότι στο Μεγανήσι ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό που στήριζε το ΚΚΕ στις εκλογές του 2002 (με ποσοστό 34,36%) και στις εκλογές του 2006 (με ποσοστό 33,17%), τώρα που στις εκλογές του 2010 το ΚΚΕ δεν σχημάτισε δικό του συνδυασμό, συμμετείχε στον επίσημο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και εκλέχθηκε πρώτος σε αριθμό ψήφων.
Αν μείνουμε στη δική σας λογική θα είχε αξία μια απάντηση από την πλευρά σας στο ερώτημα: Γιατί δεν κατέβασε συνδυασμό το ΚΚΕ στο Μεγανήσι το 2010; Ή μήπως το ΠΑΣΟΚ στο Μεγανήσι δεν είναι δεξιό κόμμα και δεν στηρίζει το μνημόνιο, άρα το ΚΚΕ μπορεί (στην καλύτερη περίπτωση) να ανέχεται την πολιτική του;
2. Είναι (κατά τη γνώμη μου) αδόκιμη στην παρούσα φάση η μετατροπή της ΕΡΜΑΪΚΗΣ σε όργανο προβολής συμφερόντων κομματικής μικροπολιτικής. Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που αναμένετε.
Σέρβος Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: