Συμμετοχή ΓΣΕΒΕΕ στη σφαγή των εργαζομένων

Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ) ζήλεψε τη δόξα του ΣΕΒ και με επιστολή τους προς την κυβέρνηση ζητάνε μερίδιο στην επιχείρηση λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζομένων.
Στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, για το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, πιέζει ουσιαστικά για ακόμη χειρότερες ρυθμίσεις στο όνομα των «ίσων όρων ανταγωνισμού».
Συγκεκριμένα ζητάνε να ισχύσει και για τις επιχειρήσεις κάτω των 50 εργαζόμενων η δυνατότητα να πληρώνουν κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις δήθεν για να σταθούν οι επιχειρήσεις.
Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων έχει οδηγήσει στην κάθετη πτώση του Τζίρου και στο κλείσιμο μαγαζιών και βιοτεχνιών.
Κοροϊδεύουν όταν ισχυρίζονται ότι ζητάνε ίση μεταχείριση των επιχειρήσεων, κρύβουν ότι πάνω από τις μισές επιχειρήσεις δεν απασχολεί προσωπικό.
Με τη στάση τους, επιβεβαιώνουν ότι οι Συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι υποταγμένες και συμβιβασμένες και με τη δράση και με τη θέση τους εκφράζουν τα συμφέροντα ενός πολύ μικρού μέρους μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.
Οι αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες -μικροί Έμποροι δεν έχουν κανένα συμφέρον να στηρίζουν τα αιτήματα των μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυριαρχία τους στην αγορά.
Το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων είναι να συμπαραταχτούν σε κοινό Αγώνα και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να διεκδικήσουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και ένα αξιοπρεπές εισόδημα για όλους.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: