Μεγάλη νίκη του αντικομμουνιστικού μπλοκ στην Ικαρία!

Νέος δήμαρχος Ικαρίας αναδείχθηκε χθες ο Χρ. Σταυρινάδης επικεφαλής του κοινού ψηφοδελτίου που στηρίχτηκε από όλα τα δεξιά κόμματα της χώρας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΣΥΡΙΖΑ - Δημ. Αριστερά). Ηττημένος των εκλογών ο Στ. Σταμούλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ.
Ίσως να ήταν μια πρόβα τζενεράρε της Εθνικής Συνεννόησης σε πανελλαδική βάση, γιατί το κάθε δεξιό κόμμα από μόνο του, δύσκολα στο μέλλον θα σχηματίσει κυβέρνηση. Εμείς να συγχαρούμε ιδιαίτερα αυτούς που αυτοονομάζονται αριστεροί, που στη δύσκολη συγκυρία αποκάλυψαν ότι είναι δεκανίκι των εφοπλιστών.
Και μια που θυμηθήκαμε τους εφοπλιστές να αναφέρουμε ότι  ο συνδυασμός των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΑ, ειδικά στο δεύτερο γύρο και μετά τα αποτελέσματα του πρώτου, επιτέθηκε με μανία σε βάρος του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επιστρατεύοντας όλα τα γνωστά «βρώμικα» όπλα.
Συκοφαντίες, λάσπη σε βάρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του αγωνιστικού συνδυασμού και του υποψήφιου δημάρχου, ψευτιές, τάξιμο παντού. Στο «πλευρό» του είχε τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, τους ίδιους τους εφοπλιστές, όπως ο Σπανός και ο Αλαφούζος, που έκαναν απροκάλυπτη παρέμβαση. Ενώ, σε διατεταγμένη αποστολή, ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος γύριζε στα χωριά δηλώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει δήθεν τον «αντιμνημονιακό» Σταμούλο, αφήνοντας άθλια υπονοούμενα για υπόγεια συνδιαλλαγή του ΚΚΕ με τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Τα ίδια ακριβώς αναμασούσε και ο Χρ. Σταυρινάδης, σε περιοδείες του στην Ικαρία αλλά και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αγώνας που έδωσε στην Ικαρία η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο ήταν παλικαρίσιος, ενώ ο τρόπος δουλειάς ήταν υποδειγματικός. Διευρυμένες μαζικές συσκέψεις σε όλα τα χωριά, συσκέψεις σε σπίτια, κατά τόπους συγκεντρώσεις σε πλατείες σε καφενεία, σχεδιασμός με χαρτί και μολύβι. Έδωσε τη μάχη, αναδεικνύοντας άνθρωπο τον άνθρωπο τι αναμένεται με τον «Καλλικράτη», τις αιτίες της κρίσης, ενώ αναδείχθηκε ποια είναι η διέξοδος, ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που υποτάσσεται στις λαϊκές ανάγκες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο να διαψευστούν οι προσδοκίες της «συμμαχίας» της οποίας τα επιτελεία διέδιδαν ότι θα ξεμπερδέψουν από τον πρώτο γύρο με ποσοστά πάνω από το 60%. Ωστόσο, τελικά προηγήθηκαν με 81 ψήφους και ποσοστό, πάντα σε ό,τι αφορά τον α' γύρο, περίπου 45%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Σύντροφοι» του ΚΚΕ που συντάξατε και αναρτήσατε το παραπάνω (ας το χαρακτηρίσω με επιείκεια) άρθρο, κατά την ταπεινή μου γνώμη διαπράξατε κάποια σφάλματα πολιτικής φύσης.
1. Δεν αποτελεί κριτήριο χαρακτηρισμού ενός ή περισσότερων κομμάτων η επιλογή μιας τοπικής κοινωνίας σχετικά με το πρόσωπο που η ίδια εμπιστεύθηκε για να την εκπροσωπήσει στην Ικαρία. Γιατί αν ήταν έτσι θα μπορούσαμε με την ίδια αφελή λογική να χαρακτηρίσουμε σαν δεξιό κόμμα που στηρίζει το μνημόνιο και το ΚΚΕ στην περίπτωση του Δήμου Μεγανησίου Λευκάδας. Για την ιστορία λοιπόν σας γνωρίζω ότι στο Μεγανήσι ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό που στήριζε το ΚΚΕ στις εκλογές του 2002 (με ποσοστό 34,36%) και στις εκλογές του 2006 (με ποσοστό 33,17%), τώρα που στις εκλογές του 2010 το ΚΚΕ δεν σχημάτισε δικό του συνδυασμό, συμμετείχε στον επίσημο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και εκλέχθηκε πρώτος σε αριθμό ψήφων. Αν μείνουμε στη δική σας λογική θα είχε αξία μια απάντηση από την πλευρά σας στο ερώτημα: Γιατί δεν κατέβασε συνδυασμό το ΚΚΕ στο Μεγανήσι το 2010; Ή μήπως το ΠΑΣΟΚ στο Μεγανήσι δεν είναι δεξιό κόμμα και δεν στηρίζει το μνημόνιο, άρα το ΚΚΕ μπορεί (στην καλύτερη περίπτωση) να ανέχεται την πολιτική του;
2. Είναι (κατά τη γνώμη μου) αδόκιμη στην παρούσα φάση η μετατροπή της ΕΡΜΑΪΚΗΣ σε όργανο προβολής συμφερόντων κομματικής μικροπολιτικής. Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που αναμένετε.

Σέρβος Κώστας