Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Ματαίωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας ενημερώνει ότι δεν θα υλοποιήσει την απόφασή του για τη διενέργεια χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, λόγω αδυναμίας να εξασφαλιστούν τα χρήματα που απαιτούντο.

Προσπαθήσαμε να φέρουμε σε πέρας κάτι, που αποτελεί, κύρια, ευθύνη του Δήμου Ηγουμενίτσας, αλλά δεν τα καταφέραμε.
Πρώτον, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε τις επιχειρήσεις να συνδράμουν – εσάς, δηλαδή, τους συναδέλφους – οικονομικά, ως χορηγοί – διαφημιζόμενοι. Ευχαριστούμε, πάντως, όσες επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να ζωντανέψει η αγορά τα Χριστούγεννα και μας πρόσφεραν, συνολικά, 4.900€.
Δεύτερον, οι φορείς δεν ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά κι εκεί λεφτά υπάρχουν, χωρίς αμφιβολία. Απλώς, η φιλοσοφία του εμπορικού συλλόγου απέχει πολύ από τη δική τους.
Ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΛΗΓ – κι όχι το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται και από, μέλη, θεσπρωτούς – μας πρόσφερε 5.000€.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και η Τράπεζα Κύπρου μας πρόσφεραν από 500€.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος μας πρόσφερε 300€.
Η Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Γενική Τράπεζα δεν μας απάντησαν.
Η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank απάντησαν αρνητικά.
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δεν απάντησε, εδώ κι ένα μήνα, αν και γνώριζαν τις ασφυκτικές προθεσμίες που είχαμε.
Συμπερασματικά, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ευχάριστο κλίμα στους καταναλωτές για κάποιες μέρες των Χριστουγέννων, που ταυτόχρονα θα μπορούσε να τονώσει την ψυχολογία των συναδέλφων. Θεωρούμε ότι ο ρόλος μας, πέρα από καθαρά συνδικαλιστικός είναι να επεξεργαζόμαστε προτάσεις, θετικές για την τοπική αγορά και να μην παρασυρόμαστε στη γενική μοιρολατρία. Το πλάνο προτάθηκε σε εμπόρους και φορείς και συνολικά απορρίφθηκε.
Εκτιμούσαμε πως θα μπορούσε να γίνει μια αρχή, ώστε να γίνουν καθεστώς παρόμοιες εκδηλώσεις – κι όχι μόνο τα Χριστούγεννα – και να δείξουμε στους καταναλωτές ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε ανταποδοτικά οφέλη. Άλλωστε, μέσα από τη στέρεη σχέση καταναλωτών και τοπικής αγοράς θα βγούμε όλοι κερδισμένοι.
Καλούμε, όποιον φορέα επιθυμεί, να διαθέσει το – διόλου αστρονομικό – ποσό των 20.000€ - 25.000€ για να διοργανώσει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και πολύ περισσότερες αν δύναται. Εμάς, δεν μας ενδιαφέρει η διαφήμιση του ονόματος του Εμπορικού Συλλόγου, σε ό,τι θεωρούμε καλό για την τοπική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: