Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Παράνομες προσφορές!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε, ότι καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων, πληθαίνουν τα φαινόμενα των αυθαίρετων προσφορών από όλο και περισσότερα καταστήματα.

Αφίσες που καλούν σε «μεγάλες προσφορές» παραμένουν στις βιτρίνες επί εβδομάδες, ενώ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους άλλες που καλούν τους καταναλωτές σε ανύπαρκτες εκπτώσεις με την αναγραφή ποσοστών. Αυτές οι «προσφορές» είτε δεν έχουν δηλωθεί στον Εμπορικό Σύλλογο και στην υπηρεσία σας, είτε είναι παραπλανητικές και αποτελούν πρόωρες εκπτώσεις.
Αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όσων συναδέλφων τηρούν το νόμο οι οποίοι, αγανακτισμένοι, απευθύνονται καθημερινά στον Εμπορικό Σύλλογο, αφού πέρα από τη συνεχιζόμενη ύφεση έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αθέμιτο ανταγωνισμό καταστημάτων με ομοειδή προϊόντα.
Η ανοχή που επιδεικνύει η υπηρεσία σας λόγω της μείωσης του τζίρου των επιχειρήσεων και της καταναλωτικής δυνατότητας, δυστυχώς, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναδέλφων.
Οι προσφορές, μεθόδευση των πολυεθνικών – εξαιτίας των μεγάλων κεφαλαίων που διαθέτουν – για να συντρίψουν τις μικρές επιχειρήσεις, μεταλλάσσονται σε ετήσιες εκπτώσεις, λόγω της πτώσης των πωλήσεων και της ανοχής του κράτους, αλλά θα αποδειχθούν καταστροφικές. Πρώτα για τις μικρές επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν τέτοιο ανταγωνισμό κι έπειτα για τους καταναλωτές που θα μείνουν έρμαια των πολυεθνικών (βλέπε τις συνεχείς ανατιμήσεις στα Super Markets).
Σας ζητούμε να ενημερώσετε τους εμπόρους για το τι ισχύει και να τους καλέσετε να τηρήσουν τη νομιμότητα, σεβόμενοι τους συναδέλφους τους.
Δεν ζητούμε την επιβολή προστίμων, μόνο να τηρηθεί η τάξη στην αγορά, γιατί η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: