Ανακοίνωση συμπαράστασης στην απεργία των εργαζομένων από τον εμπορικό σύλλογο Ηγουμενίτσας

Συνάδελφε

ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας εκφράζει τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις 15 Δεκεμβρίου, που γίνεται με αφορμή τις περικοπές του νέου προϋπολογισμού, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων που οδηγούν στην περαιτέρω μείωση του εισοδήματός τους.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ(ΦΠΑ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ, ΈΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ)
Η μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις έχει επιφέρει απόλυτη ύφεση στην αγορά και οδηγεί τα μαγαζιά μας σε κλείσιμο.
Ήδη, 50.000 αυτοαπασχολούμενοι έχουν βάλει λουκέτο σε όλη τη χώρα, ενώ άλλοι 100.000 θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά. Αύριο, θα ψάχνουν δουλειά ως μισθωτοί.
Η μείωση του εισοδήματός τους γίνεται με πρόφαση το χρέος. Η πραγματικότητα όμως είναι πως θέλουν να βοηθήσουν τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα – αυτούς που μας κλέβουν μερίδιο της αγοράς – να αποκτήσουν τσάμπα υπαλλήλους, για να μας βγάλουν από τη μέση γρηγορότερα. Αλλά κι από τους δημοσίους υπαλλήλους, όσα και να «κόψουν» δεν πρόκειται να φτάσουν αυτά που χάρισαν στις τράπεζες και στις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων.

Συνάδελφε
Βλέπεις και βιώνεις:
Το στέγνωμα της αγοράς, τα καθημερινά λουκέτα, τις αυξήσεις του Φ.Π.Α.
Την κατάργηση του αφορολόγητου, τους έμμεσους φόρους να εκτινάσσονται, τις περαιώσεις, τις αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα.
Να κόβουν μισθούς και συντάξεις, να αυξάνουν τα όρια ηλικίας, να αυξάνουν τις εισφορές.
Να πολλαπλασιάζονται τα κινέζικα, να κυριαρχούν τα πολυκαταστήματα, να οργιάζει το παραεμπόριο, να γιγαντώνεται η ανεργία, να μην έχεις γιατρό, να διαλύονται τα νοσοκομεία, να ιδιωτικοποιείται η παιδεία, το ωράριο να απελευθερώνεται, η αργία της Κυριακής να υπονομεύεται.

Μέσα σε όλα αυτά αισθάνεσαι ανήμπορος να αντιδράσεις, γιατί οι πανελλαδικές οργανώσεις των εμπόρων (ΕΣΕΕ) και των εργαζομένων (ΓΣΕΕ) πτώχευσαν τον συνδικαλισμό.
Δυνάμωσε τον εμπορικό σύλλογο, ένωσε τη δύναμή σου με τους συναδέλφους σου, μη στηρίζεις τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό, την επαιτεία για το μικροπρόβλημα, το φόβο, το σκυμμένο κεφάλι, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: