Προκήρυξη για το δυνάμωμα του μετώπου πάλης

Το 2010 είδαμε τη θέση μας να χειροτερεύει, πολλοί συνάδελφοι μας ήδη έβαλαν λουκέτο.

Όσοι περίμεναν τον τζίρο της εορταστικής περιόδου για να ελαφρώσουν από τις υποχρεώσεις, έμειναν με άδεια ταμεία και απλήρωτες επιταγές.
Δεν φταίνε οι πορείες, οι απεργίες και η κακή ψυχολογία που εμποδίζουν τον κόσμο να ψωνίσει, όπως ισχυρίζονται τα φερέφωνα της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, ο Κορκίδης της ΕΣΕΕ, ο Ασημακόπουλος της ΓΣΕΒΕΕ και ο Μίχαλος του ΕΒΕΑ. Η πτώση του τζίρου στις γειτονιές της Αθήνας και την υπόλοιπη χώρα, χωρίς πορείες και απεργίες ξεπέρασε το 50%.
Λεφτά δεν υπάρχουν στις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων, γι αυτό δεν μπαίνει πελάτης στα μαγαζιά μας. Γιατί η κυβέρνηση η «τρόικα» και η Ευρωπαϊκή Ένωση μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, πετσόκοψε τα δώρα. Γιατί με τις χιλιάδες απολύσεις η ανεργία φούντωσε.
Όλο το χρήμα το μάζεψαν οι τράπεζες , οι βιομήχανοι, τα πολυκαταστήματα.
Εκεί οδήγησε η πολιτική του «ευρωμονόδρομου» και της ΟΝΕ που ακολουθούν σαν ευαγγέλιο οι κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ.
Πριν λίγα χρόνια σου έταζαν συνεχή ανάπτυξη και ευημερία. Όμως εννοούσαν την ανάπτυξη των σουπερμάρκετ, των πολυκαταστημάτων, των τραπεζών, και την ευημερία των κερδών τους. Γι αυτό τα μονοπώλια εγκαταστάθηκαν δίπλα σου και σε στρίμωξαν σιγά-σιγά στην γωνία.

Σήμερα με το μνημόνιο και την οικονομική κρίση:
  • Σου ζητάνε να «πληρώσεις το μάρμαρο» για τις πολιτικές που εφάρμοσαν και δημιούργησε την κρίση και τα ελλείμματα.
  • Σε εκβιάζουν να πληρώσεις το χαράτσι της περαίωσης για να μη σε τσακίσει η εφορία.
  • Σε χρεώνουν με ληστρικούς τόκους για να μην ζημιωθούν οι τράπεζες τα «αγαπημένα παιδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Σε φορτώνουν με περισσότερους φόρους για να μην κατάρρευση η οικονομία, που οι φιλομονοπωλιακές επιλογές των κυβερνήσεων, την έφεραν σε αυτά τα χάλια.
  • Σε σέρνουν στα δικαστήρια, σε απειλούν με κατασχέσεις αν δεν έχεις να πληρώσεις την τράπεζα, το ταμείο, την εφορία.
  • Σου κόβουν το ρεύμα αν δεν πληρώσεις την ΔΕΗ.
  • Σου κάνουν έξωση αν δεν δώσεις το νοίκι.
Από την άλλη μεριά νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Σε βγάζουν από την μέση, για να απελευθερωθεί η αγορά από το ενοχλητικό «αγκάθι» των μικροεπιχειρήσεων, για να εξαπλωθούν κι άλλο τα μονοπώλια. Σε συκοφαντούν ότι είσαι φοροφυγάς και προνομιούχος. Επιμένουν στο άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος να διευρύνουν τις επιχειρηματικές επιλογές σου. Όποιο επάγγελμα και να ακολουθήσει κάποιος σήμερα, μεροκάματο δεν βγαίνει.
Τα ίδια κάνουν και με τους εργαζόμενους. Προνομιούχος ο ένας, συντεχνία ο άλλος.
Τους συκοφαντούν για να μειώνουν τους μισθούς αδιαμαρτύρητα.

Συνάδελφε επαγγελματία, μικρέμπορε,
Ότι μπορούσες να κανείς μόνος σου για να εξασφαλίσεις ένα εισόδημα ικανό να θρέψει την οικογένεια σου, το έκανες. Όμως η κατάσταση χειροτερεύει κι άλλο, τα αδιέξοδα μεγαλώνουν. Δεν υπάρχει προοπτική αν μείνεις κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού σου.
Θα σε βρουν απομονωμένο όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα και θα σε εξοντώσουν.
Σήμερα υπάρχει μια και μοναδική επιλογή.
Να βγεις στο δρόμο του αγώνα. Μαζί με τους άλλους συνάδελφους σου που δεν είναι ανταγωνιστές σου, που ζουν τα ίδια προβλήματα, που κουβαλάνε τα ίδια βάρη στην πλάτη τους, που έχουν τις ίδιες αγωνίες με σένα.
Μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να διακρίνεις τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Ο απεγκλωβισμός σου από αυτές τις πολιτικές ανοίγει δρόμους για ανατροπές υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
Μην εμπιστεύεσαι της ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Έχουν συμβιβαστεί και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, επιδιώκουν να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα για να περάσουν πιο εύκολα τα μέτρα. Οι διαμαρτυρίες τους είναι άσφαιρες, ασχολούνται με τα δευτερεύοντα. Αποδείχτηκαν ανίκανες να σε υπερασπίσουν και επικίνδυνες για τα συμφέροντα σου.
Σήμερα υπάρχει η Π.Α.Σ.ΕΒΕ
Η συσπείρωση συνδικαλιστών, σωματείων και ομοσπονδιών που έχει καθαρό ότι:
Αντίπαλοι μας είναι τα μονοπώλια, η κυβερνητική πολιτική και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μαζί μας είναι το ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης και το ΠΑΜΕ, η αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά και η ΠΑΣΥ.
Χρειάζονται μαζικοί και επίμονοι αγώνες για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση.
Είναι αναγκαίο να δυναμώσουν τα σωματεία, να γίνουν όργανα πάλης και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την δική σου ενεργή συμμετοχή.
Μόνο η ενωμένη πάλη μπορεί να σε υπερασπίσει όταν σε κυνηγά η τράπεζα, η εφορία, το ταμείο, όταν η ΔΕΗ ακριβαίνει , όταν υποθηκεύουν την μόρφωση των παιδιών σου, όταν σου αρνούνται την περίθαλψη στα νοσοκομεία που έκτισες, όταν ξεπουλάνε κάθε δημόσιο αγαθό που σου ανήκει.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.
· Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
· Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
· Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.
· Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων.
· Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
· Κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.
· Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
· Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων. Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων.
· Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.
· Μείωση 50% των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.
· Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% άμεσα.
· Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.
· Όχι στην λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η πολιτική που μας αφανίζει μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Η κατάσταση μπορεί να γίνει καλύτερη μόνο με την ανάπτυξη ισχυρού λαϊκού κινήματος αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα. Ο δήθεν «μονόδρομος» της κυβέρνησης και της ΝΔ μόνο χειρότερες μέρες μπορεί να φέρει
Η ενίσχυση της ΠΑΣΕΒΕ, σε όλους τους κλάδους, τις πόλεις και τις συνοικίες αποτελεί την μοναδική εγγύηση για την υπεράσπιση της δουλειάς σου και του εισοδήματος σου.
Το δυνάμωμα του λαϊκού μετώπου μπορεί να βάλει τις βάσεις για μια εξουσία που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, μια οικονομία απαλλαγμένη από τα μονοπώλια. Να ανοίξει η προοπτική για την ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών του λαού. Ο δρόμος αυτός είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για να απαλλαγείς από την καθημερινή αγωνία για ένα αβέβαιο μεροκάματο.
ΓΕΝΑΡΗΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: