Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΣΕΒΔΕΝ για την κυριακάτικη αργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
''ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ ΤΗΣ 12-1-2011 ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ''
Συνήλθε την Τετάρτη 12-1-2011 στην Πρέβεζα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΒΔΕΝ.

Στο Δ.Σ. συζητήθηκε, σαν ειδικό, το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και της Κυριακάτικης Αργίας, σε σχέση και με τις τελευταίες εξελίξεις.
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ επισημαίνει:
- Η απόφαση του καταργημένου Νομάρχη Κυκλάδων στις 30-12-2010 για κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σε διάφορα νησιά της τότε Νομαρχίας του,
- Η μη αντίδραση του λαλίστατου Προέδρου και του Προεδρείου της ΕΣΕΕ για το θέμα, μέχρι που το ανέδειξε πανελλαδικά η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων,
- Η σπουδή του Προέδρου και του Προεδρείου της ΕΣΕΕ, αμέσως μετά από την καταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, να μιλήσουν για 3 Κυριακές, να προπαγανδίσουν ακραία το θέμα μαζί με τα σύμμαχά τους ΜΜΕ,
καταδεικνύουν ότι υπήρξε σχεδιασμός και μεθόδευση.
- Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ ακόμη και στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ(ΣΚΑΪ 12-1-2011, ώρα 02.30), χωρίς ούτε καν να έχει ενημερωθεί το Δ.Σ., δηλώσεις που αγνοούν και περιφρονούν αποφάσεις ακόμη και της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της ΕΣΕΕ, αποδεικνύουν απλά ότι η ΕΣΕΕ παραμένει πιστή και πρόθυμη σε κάθε αντιλαϊκό και εμποροκτόνο μνημόνιο.
- Το απολογητικό σημείωμα του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της ΕΣΕΕ στις 12-1-2011 προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους με θέμα: «Διασφάλιση Κυριακάτικης Αργίας και πλαισίου λειτουργίας αγοράς», στο οποίο υποχρεώθηκαν μετά το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας μας (ΟΕΣΒΔΕΝ) με τίτλο: «Ο Πρόεδρος Β. Κορκίδης και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ πρωτοστατούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας », αποκαλύπτει ότι έχουν αναλάβει να «τελειώσουν» τη δουλειά, γι’ αυτό και κινδυνολογούν, πασχίζοντας βέβαια, αλλά μάταια, να διασφαλίσουν δημοκρατικό προφίλ. Ποιοι ; Αυτοί οι μπροστινοί του ΣΕΛΠΕ!

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ για το συγκεκριμένο θέμα αποφάσισε σαν άμεσες δράσεις:
Α/ Να προτείνει - μέσω αυτού του δελτίου τύπου - σε Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους να αναδείξουν το θέμα και να καταγγείλουν τις δόλιες πράξεις του Προεδρείου της ΕΣΕΕ που με δελτία τύπου, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, δηλώσεις κ.λ.π., ανοίγουν την πόρτα για την ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακ’ατικης Αργίας, κατ’ εντολή των πολυκαταστημάτων.
Β/ Να πάρει πρωτοβουλία για Αγωνιστική Συγκέντρωση την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 – ημέρα συνάντησης του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ με μέλη του ΣΕΛΠΕ- έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, συνεργαζόμενη για την οργάνωσή της με φορείς συναδέλφων και εργαζομένων.
Γ/ Να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε εκλεγμένο Αντιπρόσωπο - μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ - να συνυπογράψει αίτημα για έκτακτη σύγκλιση Γ.Σ. των Αντιπροσώπων της ΕΣΕΕ, με θέματα:
1) Ωράριο λειτουργίας επιχειρήσεων, καταστημάτων.
2) Κυριακάτικη Αργία.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: