Η κυβέρνηση ταίζει τα τρωκτικά με τις σάρκες των αυτοαπασχολούμενων

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, Αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» που συζητήθηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο, για άλλη μία φορά ανακάλυψε τους φοροκλέφτες και αυτούς που δημιουργούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας!..

Είναι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, τους οποίους σκέφτεται να «νουθετήσει» κλείνοντάς τους στη φυλακή, ακόμη και με αυτόφωρες διαδικασίες.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που προκλητικά ενισχύει τις μεγάλες επιχειρήσεις και Α.Ε., τους εφοπλιστές, τις offshore εταιρείες και τα άλλα τρωκτικά με νέες φοροελαφρύνσεις (μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 24 στο 20%) και ακόμη μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στα μερίσματα που διανέμονται στους μετόχους τους.
Μετά τον κουρνιαχτό που ξεσήκωσαν με προηγούμενο νομοσχέδιο όταν επιχείρησαν να διαγράψουν τα φέσια ύψους 24 δισ. Ευρώ από τους μεγαλοκαρχαρίες, που τελικά αναγκάστηκαν να το αποσύρουν, έρχονται σήμερα χαρακτηρίζοντάς τα ως ποσά «ανεπίδεκτα είσπραξης», να το επαναφέρουν.
Η απάντηση είναι μία και μοναδική.
Οργάνωση και Αγώνας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.
Εδώ και τώρα…
· Φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, ΑΕ και των μεγάλων εισοδημάτων στο 45%.
· Κάθε μικροεπιχείρηση να φορολογείται ανάλογα με τα έσοδα και έξοδά της, όπως αυτά προκύπτουν από τα λογιστικά βιβλία και τα παραστατικά στοιχεία.
· Αφορολόγητο όριο, ατομικό 20.000€ οικογενειακό 40.000€ και 5.000 για κάθε παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: