Για τη λεγόμενη "απελευθέρωση των επαγγελμάτων"

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της «απελευθέρωσης» των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων με αιχμή του δόρατος σήμερα τους φαρμακοποιούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους κλπ, είναι μόνο το προοίμιο του τι θα ακολουθήσει.
Στις λίστες των υπό «απελευθέρωση» επαγγελμάτων βρίσκονται εκατοντάδες δραστηριότητες και επαγγέλματα.
Έρχονται να συμπληρώσουν την άρση του καμποτάζ στα λιμάνια, την λεγόμενη απελευθέρωση των μεταφορών (φορτηγά κλπ) που θα οδηγήσει αρκετές χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στο περιθώριο.
Στόχος είναι η βίαιη συγκέντρωση και η μονοπώληση της αγοράς, ακόμη και ολόκληρων κλάδων, από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το σχέδιο αυτό έρχεται από παλιά.
Ξεκίνησε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, συνέχισε με την «Λισσαβώνα» και «Μπολκεστάιν» και ολοκληρώνεται με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020».
Οι επεξεργασίες που έρχονται σήμερα στην επικαιρότητα βρίσκονται στα προγράμματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη 10ετία του ’90.
Παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις αυτές, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ αποφάσισε να οργανώσει σύσκεψη στις 3 Φλεβάρη 2011 στις 6:30 το απόγευμα με τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες στο χώρο της οικοδομής (ηλεκτρολόγους – υδραυλικούς – καυστηρατζίδες – ανελκυστήρες – ξυλουργούς κλπ), βιοτέχνες, εμπόρους, λογιστές, δικηγόρους κλπ., για να διαμορφωθεί κοινή στάση στις επικείμενες προθέσεις της κυβέρνησης, ΣΕΒ και μονοπωλιακών ομίλων.
Η σύσκεψη θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στην Πλατεία Κάνιγγος.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: