Για τη σύσκεψη της ΕΣΕΕ με ΣΕΛΠΕ και ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Τη Δευτέρα 24/1/2011 η ηγεσία της ΕΣΕΕ είχε συνάντηση στα γραφεία της με τον ΣΕΛΠΕ, εκπροσώπους από τα ΣΟΥΠΕΡ – ΜΑΡΚΕΤ και με «εξαπτέρυγα» τη ΓΣΕΒΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων και εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.

Θέμα της σύσκεψης (προσχηματικά) ήταν το «πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς».
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
Τη συνάντηση και συμπόρευση της ΕΣΕΕ με τους εκπρόσωπους των Πολυκαταστημάτων και των Σούπερ Μάρκετ κατήγγειλαν και αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ που συσπειρώνονται στην Π.Α.Σ.ΕΒΕ και οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.
Οι λεονταρισμοί του πρόεδρου της ΕΣΕΕ δεν πείθουν κανένα.
Ο «κλεφτοπόλεμος στον οποίο όλοι έχουμε εμπλακεί» όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ στο Δελτίο Τύπου «χωρίς όμως κάποιοι να αναγνωρίζουν τον πραγματικό εχθρό», μάλλον αφορά τον ίδιο και το προεδρείο του.
Το σύνολο των μικρών αυτοαπασχολούμενων γνωρίζουν πολύ καλά ότι εχθρός τους είναι κύρια η πολιτική που εξυπηρετεί τους μεγαλέμπορους, τον ΣΕΛΠΕ και τα ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ, δηλαδή των συνομιλητών του κ. Κορκίδη.
Αναφορικά με την «εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και συνολικού σχεδίου» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εμπορίου, συμφωνούμε ότι υπάρχει ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου αλλά και αυτό είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που επιδιώκει το προεδρείο της ΕΣΕΕ και σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις των μεγαλεμπόρων (ΣΕΛΠΕ και ΣΕΣΜΕ).
Αυτό το «σχέδιο» βρίσκεται στο πλαίσιο δράσης της ΠΑΣΕΒΕ, με στόχο την ανατροπή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, με την ενίσχυση των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στα πρωτοβάθμια σωματεία και στο να συνειδητοποιήσουν οι μικροί έμποροι ότι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να συμπαραταχτούν με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζόμενων, για την ανατροπή της πολιτικής που κλείνει τα μαγαζιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: