Σχόλιο της Γραμματείας της Π.Α.Σ.ΕΒΕ στην επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ

Ο λαός μας λέει: «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…»

Αυτό ισχύει απόλυτα για την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, όπου με την επιστολή της στις κλαδικές και τοπικές ομοσπονδίες, τους ενημερώνει ότι «Η διαδικασία και οι τρόποι (!!..) κινητοποιήσεων θα προσδιορισθούν και θα αναζητηθούν νέοι μέθοδοι πιο αποτελεσματικό (!..) στη Γ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ την Κυριακή 20/2/2011».
Δηλαδή δυο μέρες πριν την Πανελλαδική απεργία που κήρυξαν δεκάδες τριτοβάθμια – δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια όργανα ΕΒΕ και εργαζομένων, έστω και κάτω από την πίεση των αγωνιστικών δυνάμεων, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε να συζητήσει(!..) το θέμα «… με υπευθυνότητα και προπάντων αποτελεσματικότητα». Μάλλον τους απασχολεί περισσότερο το να μαζέψουν «κουκιά» για το επερχόμενο Συνέδριο…
Είναι επικίνδυνοι…
Με την παρελκυστική τακτική τους ο στόχος τους είναι ολοφάνερος.
«… μια συνεχής διαδικασία αποσυμπίεσης της δυσαρέσκειας...» κάτι που υποκριτικά αποκηρύττουν στην επιστολή τους.
Αναφορικά με την «αναζήτηση κατάλληλων συμμαχιών», όπως χαρακτηριστικά λένε στην επιστολή τους, δεν χρειάζεται να ψάξουν μακριά.
Είναι σίγουρο, ότι μετά από τόσους «κοινωνικούς διαλόγους», κάπου θα έχουν τις διευθύνσεις των «αξιότιμων συνομιλητών τους», του ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ, ΣΕΣΜΕ, ΕΒΕΑ, ΒΕΑ και Υπουργείων.
Αν έχουν κάποια δυσκολία συνεννόησης με τους παραπάνω, ας αποταθούν στα πρότυπα τους.
Στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ των εργαζομένων.
Είναι σίγουρο ότι αυτοί θα ανταποκριθούν άμεσα και θα τους δείξουν πλήρη κατανόηση.
Κύριοι της ΓΣΕΒΕΕ
Σας ενημερώνουμε ότι και η τόσο δυσκίνητη ΕΣΕΕ, κάτω από την πίεση της βάσης και των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στην Π.Α.Σ.ΕΒΕ μέσα από δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις, πήραν απόφαση να κλείσουν τα καταστήματά τους πανελλαδικά.
Εσείς ακόμα το ψάχνετε!..
Οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές σας πήραν χαμπάρι... Δεν χρειάζεται να αραδιάζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, (όπως κάνετε στην επιστολή σας), γιατί τα γνωρίζουν καθημερινά στο πετσί τους.
Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί ΕΒΕ πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους ΤΩΡΑ!
Να σας γυρίσουν την πλάτη. Έχουν πραγματικούς συμμάχους.
Είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που συμπαρατάσσονται με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Είναι το πιο αγωνιστικό τμήμα της νεολαίας μας το ΜΑΣ, είναι οι αγρότες της ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς ΕΒΕ να πάρουν τη υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Με αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και ενώσεων να πάρουν ενεργό μέρος και να διεκδικήσουν μαζί με τους συμμάχους τους την ανατροπή της πιο βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες.
ΟΛΟΙ στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και πορευόμαστε
στην Πανελλαδική Απεργία με την
ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ.
Για την Αθήνα η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί
στην Πλ. Κάνιγγος στις 10 το πρωί.
Γραμματεία
Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: