Οσφυοκάμπτες και άλλοι!

Κάποιοι παριστάνουν τους εισαγγελείς χωρίς να είναι. Κάποιοι νιώθουν παράγοντες χωρίς να είναι και κάποιοι άλλοι νοιώθουν δύναμη που στ' αλήθεια δεν έχουν.
Στην Ηλεία της μετριότητας αυτά τα φαινόμενα είναι πιο έντονα από αλλού. Είναι πιο έντονα γιατί οι υγιείς δυνάμεις έχουν επιλέξει είτε την απομόνωση, είτε τη στενωπό της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας (αυτοί οι παραπάνω τη χαρακτηρίζουν ξεροκεφαλιά).
Εγώ, ο υπογράφων κατατάσσω τον εαυτό μου στους ανεπίδεκτους μαθήσεως ξεροκέφαλους. Γιατί ό,τι κάνω το κάνω μόνο με τους δικούς μου όρους που υπηρετούν τις δικές μου αρχές και τις δικές μου αξίες.
Έτσι στον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας δουλεύουμε όλοι μαζί για το συμφέρον των μελών του, χωρίς να υπολογίζουμε κόστος σε χρόνο ή χρήμα. Και όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα Σύλλογο ενεργό, δυνατό και σεβαστό από όλους ή σχεδόν όλους. Γιατί κάποιους δεν τους βολεύουμε. Δεν τους υπηρετούμε, είμαστε ξεροκέφαλοι και δεν καταλαβαίνουμε... "Μα σκύψτε και λίγο" λένε κάποιοι. Τι θα πάθετε. Μα θα χάσουμε την αυτοεκτίμηση μας και τότε θα αποχωρήσουμε γιατί δεν θα είμαστε χρήσιμοι. Και τότε θα έρθουν οι άλλοι για να ξαναενώσουν την αλυσσίδα των μετρίων και οσφυοκαμπτών. Και θα κυλάει η ζωή όμορφα γιά όλους... αυτούς.
Όμως αυτό το κείμενο δεν φτιάχτηκε για να λιβανιστεί ο οποιοσδήποτε, θετικά ή αρνητικά.
Το κείμενο αυτο είναι δημόσια δήλωση ότι οι αντιξοότητες, τα εμπόδια, οι τρικλοποδιές, οι δια του έντυπου και μη λόγου προσπάθειες να συνετιστούμε, μόνο δυνατότερους και αποφασιστικότερους μας κάνουν, για να σπάσουμε τα αποστήματα που έχουν καταδικάσει τον τόπο μας να βρίσκεται κοινωνικά και οικονομικά στον πάτο.
Όσο κάποιους η παρακμή και η κοινωνική κατάπτωση τους βολεύει, τόσο πρέπει να μείνουμε όρθιοι όσο γίνεται περισσότεροι.

Πέτρος Παπαδάτος
Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
και Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του 48,5% του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Υ.Γ.1 Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας καταγράφουμε και ένα μικρό παράπονο:
Αρνηθήκαμε να τους καταθέσουμε την άποψη μας και μας βγάζουν στη σέντρα!
Ποιοι; αυτοί που έγραψαν το όνομα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου μετά από 2 (δύο) χρόνια!
Ποιοί; αυτοί που κάθε δεύτερη μέρα καταχωρούν θέματα του Επιμελητηρίου και δεν έχουν την παραμικρή ευαισθησία να καταγράψουν και την άποψη της αντιπολίτευσης του 48,5%!
Ποιοί; αυτοί που "έφαγαν" συνεντεύξεις, δηλώσεις, πράξεις και δράσεις ή σε άλλες περιπτώσεις αντίδρασης χωρίς καμία εξήγηση και άραγε γιατί;
Ποιοί; κάποιοι από αυτούς! που υπηρετούν και την... τέταρτη εξουσία;
Δείτε τους και δείξτε τους και εσείς.
Ψηλά το κεφάλι Ηλείοι!!!
Η τιμωρία τους θα είναι εμείς οι απλοί, οι αγνοί, να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: