Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: ΄΄Ενωμένοι μαζί κερδίζουν όλοι, διασπασμένοι χάνουν όλοι΄΄ ( Αισώπου μύθος )

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας συγχαίρει τους συναδέλφους που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου τους, την Τετάρτη 23-2-2011 στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας, έκλεισαν καθολικά σχεδόν τα καταστήματά τους.
Οι έμποροι της Ηγουμενίτσας κλείσαμε και απεργήσαμε για θέματα που έχουν άμεση σχέση με την επαγγελματική μας επιβίωση, το επίπεδο ζωής μας, το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Κλείσαμε και απεργήσαμε για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την σύνταξή μας, τις ιατροφαρμακευτικές και προνοιακές παροχές του ταμείου μας, την ακρίβεια, τις αυξήσεις, τον τζίρο που πέφτει.
Όλα αυτά και πάρα πολλά ακόμη δεν αφορούν μόνο τους εμπόρους, είναι κοινά προβλήματα των εμπόρων, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών.
Αφορούν και αγγίζουν το ίδιο τον κρεοπώλη, τον καφετζή, τον ανθοπώλη, τον μανάβη, τον αρτοποιό, τον ζαχαροπλάστη.
Εύλογα λοιπόν ανακύπτει το ερώτημα γιατί όλοι αυτοί εργάστηκαν κανονικά, γιατί επέλεξαν να εμποδίσουν την ένταση της αντίδρασής μας, γιατί διάλεξαν με τη στάση τους να αβαντάρουν τις πολιτικές που ευθύνονται για τα προβλήματά μας.
Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά.
Έχουν και ευθύνη και υποχρέωση οι ίδιοι να απαντήσουν για τη στάση τους.
Ο Ε. Σ. Ηγουμενίτσας δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του απέναντι σε συμπεριφορές που υπονομεύουν τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.
Δεν μπορεί να σιωπήσει απέναντι σε πρακτικές που διευκολύνουν την επαγγελματική και βιοποριστική μας αποδόμηση.
Δεν μπορεί να ανεχθεί τη στάση που λέει ότι «είναι ευκαιρία να τα κονομήσω εγώ σήμερα που οι άλλοι θα είναι κλειστοί διεκδικώντας λύσεις και για δικά μου θέματα».
Επειδή λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι επουσιώδες, το Δ.Σ. του Ε.Σ. Ηγουμενίτσας γνωστοποιεί ότι με τούτη την πρώτη του ανακοίνωση ανοίγει το ζήτημα δημόσια.

Υ.Γ. Αν, ως αποτέλεσμα της βίαιης πολιτικής, τα εμπορικά καταστήματα αρχίζουν να κλείνουν μαζικά, την τύχη τους θα ακολουθήσουν κι όλοι όσοι επαγγελματίες νομίζουν πως δεν τους αφορούν οι απεργίες των εμπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: