Απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας για το παρκινγκ του παλαιού λιμένα

Ως απάντηση στην πρόσκληση που απευθύνατε στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για δημόσια διαβούλευση σχετικά με την πρόθεσή σας να ορίσετε χρηματικό τίμημα στους χρήστες του παρκινγκ του Παλαιού Λιμένα, σας γνωστοποιούμε τις θέσεις μας.

Το ζήτημα μας είχε τεθεί και από την προηγούμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. με το ίδιο επιχείρημα της προσδοκώμενης εξυπηρέτησης των καταναλωτών (σας επισυνάπτουμε την απάντησή μας στην τότε διοίκηση).
Ο Ε.Σ. Ηγουμενίτσας που έχει κάνει, κατά καιρούς, προτάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, να είστε βέβαιοι ότι θα είχε προτείνει την τοποθέτηση παρκόμετρων στον Παλαιό Λιμένα, αν επρόκειτο αυτό να ανακουφίσει την υπάρχουσα, προβληματική κατάσταση.
Παρατηρούμε, όμως, ότι οι προτάσεις της ΟΛΗΓ Α.Ε., διαχρονικά, που προτάσσουν την αύξηση της εμπορικής κίνησης, περιορίζονται σε άμεση αύξηση των εσόδων της Εταιρείας σας. Το γεγονός αυτό, οδηγεί μάλλον στο συμπέρασμα της επιχειρηματικής αξιοποίησης του παρκινγκ προς όφελός σας, παρά σε κάποια άλλη σκέψη.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς και η έλλειψη χώρων στάθμευσης θεωρούμε ότι αποτελεί ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει, πρωτίστως, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και μάλιστα με μια ολοκληρωμένη μελέτη που να περιλαμβάνει όλη την πόλη.
Από την άλλη, σταθεροί στις θέσεις μας ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. δεν πρέπει να έχει κανένα δικαίωμα στην κυριότητα της γης, εκτός των ζωτικών της χώρων του νέου λιμένα – κι αυτό υπό προϋποθέσεις ικανής ανταπόδοσης στη πόλη που τη φιλοξενεί – δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τη χρήση του παρκινγκ του Παλαιού Λιμένα από την εταιρεία σας. Για αυτό, στην προηγούμενη παρέμβασή μας, είχαμε ζητήσει, αυτό, να παραχωρηθεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Σας επισημαίνουμε τον κίνδυνο να κατηγορηθείτε από τους συμπολίτες μας, πως πέρα από τα έσοδα που έχετε, εκμεταλλευόμενοι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Ηγουμενίτσας, τώρα θα προβείτε σε «φορολόγηση» και των κατοίκων της.
Όσο για τη διάθεσή σας να βοήσετε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, σύντομα, θα απευθυνθούμε σε σας, ζητώντας σας συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με αυτά που το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου κρίνει πως πρέπει να δρομολογήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: