Ανακοίνωση για τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις στρατιωτικές επεμβάσεις στην Λιβύη με μπροστάρηδες την Αγγλία και Γαλλία, έχοντας την άμεση στήριξη της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, και της ΕΕ.
Το ενδιαφέρον τους για τα «δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα» του Λιβυκού λαού και τους «ανθρωπιστικούς λόγους προστασίας του άμαχου πληθυσμού» που επικαλούνται, είναι ένα τεράστιο ψέμα και υποκριτικό πρόσχημα για την παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης.
Είναι υποκριτές, γιατί όταν ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις των λαών της Αφρικής και της Μ. Ανατολής, οι σημερινοί «δικτάτορες» αυτών των χωρών (Μουμπάρακ, Μπεν Αλί, Καντάφι κλπ) ήταν μέχρι χτες οι καλύτεροι και πιστότεροι φίλοι και ομοτράπεζοί τους (Σοσιαλιστική Διεθνής κλπ).
Είναι υποκριτές, γιατί την ίδια στιγμή που επεμβαίνουν στη Λιβύη για να στηρίξουν του εξεγερμένους ενάντια στον δικτάτορα Καντάφι, μπουκάρουν στο Μπαχρέϊν, για να κτυπήσουν τους εξεγερμένους ενάντια στους δικούς τους δικτάτορες.
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως έκανε με τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού μετέχοντας ενεργά σε αυτή την εκστρατεία και εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, και τα εδάφη της χώρας μας, ένα στόχο έχει:
Να αποσπάσει κάποιο μερίδιο από τη λεία του πετρέλαια και του φυσικού αερίου για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλίων. Των μονοπωλίων που είναι η κύρια αιτία της θλιβερής κατάντιας και εξόντωσης των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Απαιτούμε:
· Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό των λαών.
· Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας και όλες οι Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.
· Να μην χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και ο εναέριος χώρος για τα Νατοϊκά στρατεύματα.
· Να γυρίσουν αμέσως πίσω οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν με Νατοϊκά στρατεύματα εκτός Ελλάδας.
Από τις εξελίξεις αυτές, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια.
Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι λαοί της περιοχής.
Ο μόνος αρμόδιος να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι ο λαός της Λιβύης.
Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες –βιοτέχνες –μικροί έμποροι, που εξοντώνομαστε από αυτούς που με πρόσχημα την κρίση μας έφεραν το μνημόνιο διαρκείας, που κλείνουν σχολεία, που καταργούν δικαιώματα, που κόβουν μισθούς και συντάξεις, που δημιουργούν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, πρέπει με κάθε τρόπο αντιταχθούμε στα σχέδια των δημίων τους, να καταδικάσουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση και την εμπλοκή της Ελλάδας.
Χρέος μας να συνταχτούμε με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο Λιβυκό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: