Για τον αγωγό φυσικού αερίου και τον σταθμό συμπίεσης στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Μετά τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, σχετικά με τη χωροθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας γνωστοποιεί τις απόψεις του:

Εκτιμούμε ότι μικρή σημασία έχει το έργο για την ανάπτυξη του τόπου. Δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, δεν θα αυξήσει την τουριστική κίνηση, δεν θα αυξήσει το τζίρο στα μαγαζιά μας, δεν θα αντικαταστήσει την ενεργειακή μας εξάρτηση από το πανάκριβο πετρέλαιο, αφού πρόκειται για αγωγό διέλευσης.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Πέρδικας και των γύρω περιοχών, αφού, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, ο σταθμός συμπίεσης είναι επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων και για το περιβάλλον. Πιθανόν, δε, να σχετίζεται με μελλοντικές παρεμβάσεις που θα τον μετατρέψουν σε σταθμό θαλάσσιας μεταφόρτωσης. Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξή του θα καταστρέψει τον τουρισμό και τις επενδύσεις της περιοχής.
Με την ίδια λογική, θεωρούμε επικίνδυνες και ανέξοδες τις όποιες προτάσεις για δημιουργία του είτε στη θέση «Γωνιά» της Ηγουμενίτσας είτε στη Σαγιάδα.
Παίρνοντας θέση καθαρή και υπερ-τοπική, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας πιστεύει ότι ο αγωγός δεν πρέπει να περάσει από οποιαδήποτε περιοχή της Θεσπρωτίας που είναι κατοικημένη ή πρόκειται να επέλθει περιβαλλοντική αλλοίωση ή θα επηρεάσει κάθε άλλου είδους σχεδιασμένη ανάπτυξη – τουριστική, αγροτική, εμπορική.
Τέλος, εκφράζουμε την ευχή να πάψει κάποτε αυτός ο τόπος να γίνεται το αντικείμενο σχεδιασμών τρίτων για τα δικά τους οφέλη – αγωγός φυσικού αερίου Πέρδικας, ΧΥΤΥ Καρβουναρίου, ασφαλτικά Σαγιάδας, χερσαία ζώνη και παράρτημα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και ούτω κάθε εξής – και να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την πραγματική ανάπτυξη που χρειάζονται οι πολίτες της Θεσπρωτίας για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: