Δελτίο τύπου για τη Συνέλευση του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ στις 14/15 Μάη 2011

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/5 η εκλογική συνέλευση του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ.

Η παράταξη της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης που υποστηρίζει τις θέσεις της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, κρίνοντας την συνολική 15χρονη λειτουργία του ΚΕΚ αποφάσισε να μη συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες και κατάθεσε αναλυτική δήλωση για την στάση της.
Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιήσει την συνολική της πρόταση για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών των αυτοαπασχολούμενων που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Την Κυριακή 15/5 παραβρέθηκε και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ.
Τα όσα ειπώθηκαν επιβεβαίωσαν τη δύσκολη θέση τόσο των αυτοαπασχολούμενων, όσο και του ταμείου.
Κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι αντιασφαλιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέσα στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης Ευρωενωσιακής πολιτικής και που έχει επιδεινώσει η καπιταλιστική κρίση.
Στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ επίσης, έγινε συζήτηση για την κατάσταση των «αυτοαπασχολούμενων».
Η συζήτηση αυτή επιβεβαίωσε την πάγια θέση της συμβιβαστικής πλειοψηφίας του ΔΣ:
• «Καταγραφή» των προβλημάτων.
• «Διορθωτικές προτάσεις» μέσα στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
• Επίκληση των αντικειμενικών και υποκειμενικών δυσκολιών, που με τη στάση τους οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει, στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Κάτω από την πίεση που δέχονται απ’ τους αυτοαπασχολούμενους ότι…
«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!... ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ», η πρότασή τους για «ενημέρωση των ΕΒΕ μέσα από τα ΜΜΕ με τις “θέσεις” της ΓΣΕΒΕΕ», αντικειμενικά έρχεται να καλύψει την παντελή έλλειψη διάθεσης από μέρους τους για αγωνιστική διεκδικητική δράση.
Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ στα πλαίσια της 3μηνης καμπάνιάς της που βρίσκεται σε εξέλιξη, καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο να βγάλει και απ’ αυτά τα γεγονότα τα συμπεράσματα του.
Καμία κυβέρνηση, καμία συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία δεν μπορεί ούτε θέλει να δώσει λύση στα προβλήματα που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στην ανεργία.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους:
• Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους με τις αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις.
• Να καταδικάσουν την συμβιβαστική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ.
• Να πυκνώσουν τις τάξεις της Π.Α.Σ.ΕΒΕ με το ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης που έχει διαμορφώσει.
Η μόνη διέξοδος είναι:
Η οργανωμένη αντίσταση και η ενιαία πάλη με το λαϊκό κίνημα για την ανατροπή συνολικά της πολιτικής των μονοπωλίων που μας αφανίζει και οδηγεί τα άλλα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.

Η γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: