ΠΑΣΕΒΕ: Δελτίο τύπου για το "Μεσοπρόθεσμο"

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομάγαζα που σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και πήραν μέρος δυναμικά με τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ της Π.Α.ΣΥ της ΟΓΕ και του ΜΑΣ στα συλλαλητήρια και την 48ωρη Απεργία.
Το γεγονός ότι οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ μία μόλις ημέρα πριν την 48ωρη Απεργία πήραν απόφαση «στηρίζοντας» υποκριτικά την απεργία χωρίς να εξαγγείλουν έστω και «για τα μάτια του κόσμου» κλείσιμο των μαγαζιών και βιοτεχνών, αποδεικνύει το πόσο υπονομευτικά και υποκριτικά λειτουργούν.
Καταγγέλλουμε τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που για άλλη μια φορά, ΜΑΤ, μπράβοι και οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων, σε διατεταγμένη υπηρεσία στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή.
Το αίσχος που ονομάστηκε «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ» ψηφίστηκε χθες απ’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι «διεθνείς τοκογλύφοι των λαών» που επισήμως ονομάζονται ΔΝΤ – Ευρωπαϊκή Ένωση – Γερμανία – Γαλλία ή όπως αλλιώς, «μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι»(;)...
Θα τα πάρουν τα λεφτά τους…

Είναι όμως τα πράγματα έτσι;
Έχουν την σιγουριά του κερδισμένου;
Παρά το όργιο εκβιασμών από την κυβέρνηση, τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και παράγοντες της ΕΕ σε βάρος του λαού, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή και μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, αποδεικνύει το αντίθετο.
Το όργιο τυφλής βίας και καταστολής, οι δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, φοιτητών, γυναικών που δυο συνεχόμενες μέρες, βγήκαν στους δρόμους αμφισβητώντας το σύστημα τους, την Ευρω-ενωσιακή πολιτική που εφαρμόζουν, ξεσκεπάζοντας τους «πρόθυμους» και αυτούς που τάχατες προβάλλουν «άλλα μίγματα πολιτικής» δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Δείχνουν ότι η λαϊκή οικογένεια αντιστέκεται, αμφισβητεί παλεύει για το δίκιο της.
Ο πόλεμος δεν τελείωσε. Συνεχίζεται.
Έρχεται η ψήφιση και του «Εφαρμοστικού νόμου», που θα σημάνει νέα χαράτσια και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Τα μέτρα τους δεν θα φέρουν ανάκαμψη.
Τα μέτρα τους έχουν στόχο:
Να καταστραφούν οριστικά και χωρίς επιστροφή χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι.
Να εκποιηθεί όλη η Δημόσια περιουσία που δημιούργησε ο λαός μας με ιδρώτα αίμα και θυσίες και του ανήκει.
Να υπάρξουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα.
• Να γίνουν τα μεροκάματα «Κινέζικα».

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα και τον κάθε συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο:
• Να τους καταδικάσει.
• Να μην αποδεχτεί και νομιμοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα, στη συνείδηση του κάθε πολίτης.
• Να βγει στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αμφισβητώντας την κυριαρχία των ξένων και ντόπιων μονοπωλίων και τους πολιτικούς τους εκφραστές.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
Πιο δυνατά, πιο οργανωμένα, σε κάθε σωματείο, σε κάθε πόλη.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας, διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο της Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

Παλεύουμε με μεγαλύτερο πείσμα για την ανατροπή της φιλιμονοπωλιακής πολιτικής.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η Π.Α.Σ.ΕΒΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει, να δώσει προοπτική.

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: