ΕΣ Ηγουμενίτσας: Μας οδηγούν στην πτώχευση (κυβέρνηση - Ε.Ε. - τράπεζες - πολυεθνικές)

Συνάδελφε
Η κυβέρνηση, με ψευδείς εκβιασμούς και διλλήματα περί της περιστολής του χρέους, ψηφίσε μια σειρά από φοροαρπαχτικά μέτρα που θα βυθίσουν τους μικρούς εμπόρους της χώρας σε πλήρη αδιέξοδα.
Αποτελούν συνέχεια όλων των προηγούμενων μέτρων και αποσκοπούν στην απόλυτη κυριαρχία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και στη φτωχοποίηση εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών και εργαζομένων.
Τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος, όπως η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί, δεν θα μειώσουν το χρέος ούτε σε απόλυτους αριθμούς ούτε σε ποσοστό επί του ΑΕΠ. Θα αναδιανείμουν βίαια τον πλούτο προς τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες.
Την ώρα που η φορολογία των ανωνύμων εταιρειών μειώθηκε, φέτος, εκ νέου στο 20% από το 24%, για μας, τους αυτοαπασχολούμενους, επιφυλάσσουν τα παρακάτω:
1. Μειώνουν το αφορολόγητο όριο από τις 12.000€ στις 8.000€.
2. Καταργούν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα και πλέον θα αφαιρείται μόνο το 20% από τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές (ΟΑΕΕ) κι όχι τα ποσά των ιδιωτικών ασφαλίσεων. Αυτό θα αυξήσει, τεχνητά, το φορολογητέο εισόδημα ως και 5.000€.
3. Επιβάλουν ετήσιο «τέλος επιτηδεύματος» 400€ για τις επιχειρήσεις εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, χωρίς ημερομηνία λήξης.
4. Επιβάλουν, ακόμη, έκτακτη εισφορά:
1% σε εισοδήματα από 12.000€ - 20.000€,
2% σε εισοδήματα από 20.000€ - 50.000€,
3% σε εισοδήματα από 50.000€ - 100.000€,
4% σε εισοδήματα πάνω από 100.000€.
5. Θεσπίζουν περαιτέρω εισφορά προς τον Ασφαλιστικό Φορέα, επί του ετήσιου τζίρου δίχως να γνωρίζουμε το ποσοστό.
6. Επιβάλουν επιπλέον εισφορά 120€ το χρόνο στον ΟΑΕΕ υπέρ του ΟΑΕΔ.
7. Αυξάνουν τον ΦΠΑ στα είδη εστίασης στο ανώτερο 23%.
8. Επαναφέρουν τα «αντικειμενικά κριτήρια». Ανάλογα με το ενοίκιο, τα τετραγωνικά, το συντελεστή εμπορικότητας και τον αριθμό των απασχολουμένων θα ορίζουν κατώτατο υποχρεωτικό δηλωθέν καθαρό κέρδος προς φορολόγηση, μη δεχόμενοι τα πραγματικά έσοδα.
Οι συνολικές επιβαρύνσεις υπολογίζονται από 9% - 20% για κάθε αυτοαπασχολούμενο.
Πλήθος άλλων μέτρων θα επιβαρύνει βάναυσα τη ζωή μας και θα μειώσει κάθετα την καταναλωτική ικανότητα του λαού: αύξηση στη φορολόγηση των ακινήτων, μείωση μισθών και συντάξεων, χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων με την ανεργία να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Συνάδελφε
Τώρα βλέπεις καθαρά πως ένας από τους στόχους είναι να σου κλείσουν το μαγαζί. Αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, θα πάρουν όσα χρειαστεί για να αλώσουν την αγορά οι πολυεθνικές.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: