Η ΓΣΕΒΕΕ πρωτοστατεί στην εφαρμογή της πολιτικής των μονοπωλίων

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεδρίασή του ΙΜΕ ( Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων )
Αποφάσισε:
Τη συμμετοχή του ΙΜΕ στο περιβόητο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», που προβλέπει 5μηνη απασχόληση ανέργων με 625,00€ μηνιάτικο στους ΟΤΑ, σε διάφορες εργασίες.
Το πρόσχημα ήταν η συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ στην αντιμετώπιση της ανεργίας!!!
Η ΠΑΣΕΒΕ καταδικάζει την απόφαση και καταγγέλλει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία σε όλους τους Επαγγελματοβιοτέχνες.
Η πλειοψηφία, με αυτή την απόφαση της:
1. Μετατρέπει το ΙΜΕ αντικειμενικά σε δουλεμπορικό γραφείο δηλαδή σε εταιρεία ενοικίασης εργαζόμενων.
2. Αποδέχεται και συμβάλλει αποφασιστικά στην προσπάθεια που γίνεται για το χτύπημα του μεροκάματου , των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων, αποδεχόμενη μηνιάτικο «έως 625,00€»
3. Αναλαμβάνει σοβαρότατη ευθύνη για προβλήματα (π.χ. ατυχήματα) που πιθανά θα συμβούν κατά τη διάρκεια της απασχόλησης τους, αλλά και από άλλα ζητήματα που οι ίδιοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν λόγω ειδικής σημασίας εργασίας π.χ. φροντίδα ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, φύλαξη παιδιών κλπ.
4. Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των εκβιασμών και των υποσχέσεων σε βάρος των ανέργων.
Το επιχείρημα ότι η ΓΣΕΒΕΕ απ’ την εμπλοκή της, στο πρόγραμμα θα έχει και Οικονομικό όφελος, σαν να ήταν επιχείρηση και όχι συνδικαλιστικό όργανο, που μπορεί να φτάσει τις 300.000,00€ κάνει ακόμα πιο καταδικαστέα την απόφαση.
Οι αυτοαπασχολούμενοι και από αυτή την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Το φόρτωμα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους είναι επιλογή των μονοπωλίων και αυτήν υπηρετεί και η ΓΣΕΒΕΕ.
Αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ πιστή στην τακτική της, για το πέρασμα της Ευρωενωσιακής πολιτικής είναι αποφασισμένη να κάνει και κάνει τα πάντα.
Μέσος δρόμος δεν υπάρχει, παρά μόνο η καταδίκη αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της.
Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι τη λύση των προβλημάτων τους δεν θα τη βρουν στις εταιρείες ενοικίασης προσωπικού, ούτε στην πολιτική μοιράσματος της ανεργίας.
Η λύση βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής, σε ένα δρόμο ανάπτυξης που θα παίρνει υπ’όψιν της, τις πραγματικές ανάγκες και θα τις ικανοποιεί και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: