Ε.Σ. Ηγουμενίτσας: Όχι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Φιλιατών

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, σε συνάντηση που είχε τον Ιανουάριο του 2011 με τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Χρ. Κατσούρα, του επισήμανε τον κίνδυνο υποβάθμισης του νοσοκομείου Φιλιατών – κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – και την ανάγκη να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη. Δυστυχώς, τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο πραγματικός στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η σταδιακή περιθωριοποίηση του νοσοκομείου και τα ανακριβή στοιχεία που δημοσιοποίησε δεν οφείλονται σε λάθος. Αποτελούν μέρος της πολιτικής επιλογής για περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας μέσω των συγχωνεύσεων, της κατάργησης κλινών, της μείωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Είναι αποτέλεσμα των οικονομικών αντιλήψεων για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δομών και των υπηρεσιών σε θέματα υγείας.
Είναι μέρος του ίδιου σχεδιασμού που προβλέπει την μετατροπή του κοινωνικού κράτους – υγεία, παιδεία – σε πεδίο κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε «κινέζους» εργάτες, που στοχοποιεί τους μικρομεσαίους εμπόρους και διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Ειδικά η Θεσπρωτία θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι’ αυτόν το σχεδιασμό και θα απαξιωθεί πλήρως.
Προσυπογράφουμε τα αιτήματα των ιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου Φιλιατών – του νοσοκομείο της Θεσπρωτίας – καθώς κι εκείνα του Συλλόγου των Ατόμων με αναπηρία.
Οφείλουμε όλοι μας, άμεσα εμπλεκόμενοι αλλά και απλοί πολίτες να απαιτήσουμε την πλήρη αναβάθμιση του νοσοκομείου, την επαρκή του στελέχωση σε προσωπικό, την ουσιαστική του αυτονομία όχι μόνο διοικητικά αλλά και σε επίπεδο παροχών υγείας.
Ζητούμε, η υγεία να παρέχεται ισότιμα από ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό.
Χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας για όλους τους ασφαλισμένους.
Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων.
Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνταχθούν με όσους απορρίπτουν και δεν νομιμοποιούν τις προσπάθειες για την κατάργηση του κοινωνικού κράτους προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και των πολυεθνικών, με πολιορκητικό κριό την τρομοκρατική πολιτική του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: