Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την επίθεση ενάντια στον κλάδο του ΤΑΞΙ με την τρομοκρατική σύλληψη/προσαγωγή του συνάδελφου μέλους της Γραμματείας της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και επικεφαλής της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας», Παναγιώτη Μαυρίκη.

Η σύλληψη έγινε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στις 29 Ιούλη από 4 άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).
Η επιχείρηση τρομοκράτησης συνεχίζεται με την κλήση συναδέλφων στα αστυνομικά τμήματα μετά από εισαγγελική παραγγελία.
Η κυβερνητική τρομοκρατία κλιμακώνεται με την εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους απεργούς ταξιτζήδες, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης.
Με την εγκύκλιο αυτή προς τους Περιφερειάρχες της χώρας, τους καλεί να επιβάλουν «Διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών κλπ οδών από ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ» σε βάρος όσων ιδιοκτητών ταξί παραβαίνουν τις διατάξεις «Του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»,
Η κυβέρνηση και η «τυφλή» δικαιοσύνη, πιστοί εντολοδόχοι των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς ταξί που συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα με αμείωτη ένταση, παρά τις τρικλοποδιές που βάζει η συνδικαλιστική τους ηγεσία στη Ομοσπονδία, που αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στα ΤΑΧΙ δήλωσε ότι διαπίστωσε «θετικό κλίμα κατά την συνάντηση» την ώρα που η παραπάνω εγκύκλιος του υπουργού είχε ήδη σταλεί στους περιφερειάρχες.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή στις παραδόσεις της, συνεχίζει την «Επιχείρηση Βουλκανιζατέρ» που επέβαλε πριν μερικά χρόνια στους τότε αγωνιζόμενους αγρότες, την επιστράτευση στους ναυτεργάτες και την επίταξη στους φορτηγατζήδες

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η προσπάθεια εκφοβισμού και η εκστρατεία συκοφάντησης των αγώνων να στραφεί ο λαός ενάντια στους ταξιτζήδες θα πέσει στο κενό.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα με τον αγώνα τους θα δώσουν τη δική τους απάντηση στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους ΕΒΕ και εργαζόμενους στην ανεργία και εξαθλίωση, αλλά και για να μην περάσει αυτή η τρομοκρατία Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονοπωλίων.
Η επίθεση στον κλάδο των αυτοκινητιστών είναι κομμάτι της επίθεσης που δέχεται το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων, προκειμένου να πληρώσουν την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε.
Οι απειλές και οι συλλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση θα συναντήσουν την καθολική αντίθεση και καταδίκη των ΕΒΕ, του ταξικού κινήματος και όλων των λαϊκών στρωμάτων.
Όπως αμέσως μετά τη σύλληψη του συναδέλφου Παναγιώτη Μαυρίκη, εκατοντάδες μέλη του Π.Α.ΜΕ, του Μ.Α.Σ και της Ο.Γ.Ε, σε κάλεσμά της Π.Α.Σ.ΕΒΕ έσπευσαν στη ΓΑΔΑ σε συμπαράσταση καταγγέλλοντας την τρομοκρατία της κυβέρνησης, έτσι, με τους συμμάχους μας, θα δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων αυτοκινητιστών, για την κατάργηση του νόμου που χαρίζει το μεταφορικό έργο σε μονοπωλιακούς ομίλους και οδηγεί τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες στην ανεργία και την εξαθλίωση, να αντιταθούμε στην επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων.

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: