Επίθεση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κατά της ΟΕΣΒΔΕΝ

Το Έργατικό Κέντρο Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση για να εξηγήσει τους λόγους που αρνείται το κάλεσμα για συστράτευση του νεοιδρυθέντος » Συντονιστικού Φορέων» του Αγρινίου. Χαρακτηριστική μάλιστα η εκτίμησή του « ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρείται ταυτόχρονα να αποσπαστεί το Ε. Κ. Αγρινίου από το ΠΑΜΕ , όπως έγινε με τον Εμπορικό Σύλλογο από την ΠΑΣΕΒΕ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:
"Σε επιστολή του το λεγόμενο «Συντονιστικό Φορέων» με ημερομηνία 27/10/2011 καλεί το Ε.Κ.Α να συμμετέχει κι αυτό στο «συντονιστικό», στην «προσπάθεια συγκρότησης ενός εργασιακού και κοινωνικού τοπικού μετώπου για την αντιμετώπιση και την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, του πολυνομοσχεδίου και του συνόλου αυτής της κυβερνητικής πολιτικής», όπως αναφέρει .
Με αφορμή αυτή την επιστολή θέλουμε να κάνουμε για άλλη μια φορά γνωστό προς κάθε κατεύθυνση τα εξής :
1. Το Ε.Κ.Α. είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ ( Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο), όπως και αρκετά σωματεία και συνδικαλιστές. Συμμετέχει στη διαμόρφωση των θέσεων, της τακτικής και της δράσης του για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, την αντιμετώπισή τους και τη στάση τους για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και γενικότερα.
2. Οι θέσεις του ΠΑΜΕ και του Ε.Κ.Α..και η πάλη τους εκτός από τα επί μέρους προβλήματα και τη συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική, προβάλλουν παράλληλα την ανάγκη ανατροπής συνολικά του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και των μονοπωλίων σαν ώριμη ανάγκη για τη χώρα και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Προβάλλει και διεκδικεί την κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής και των τομέων στρατηγικής σημασίας για τους εργαζόμενους και το λαό με εργατικό έλεγχο και συμμετοχή.
3. Το «μνημόνιο», τα «μεσοπρόθεσμα», κ.λ.π. που επικαλούνται οι φορείς αυτοί, είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων των συνθηκών του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας, της «Λευκής Βίβλου» κ.α. που ψηφίστηκαν από ΠΑΣΟΚ –Ν.Δ.- ΣΥΝ και στηρίζονται από τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, κάτι που οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι πρόσφατα ακόμα και με απεργοσπασίες.
4. Τα διάφορα τέτοια «συντονιστικά» που επιχειρούνται να στηθούν σ’ όλη τη χώρα έναν στόχο έχουν: τη συγκρότηση μετώπου φορέων ενάντια στο ΠΑΜΕ, αποπροσανατολίζοντας το εργατικό και λαϊκό κίνημα με συνθήματα τύπου: « Όλοι μαζί για να φύγει η κυβέρνηση και τα μνημόνια ». Συμμετέχουν έτσι με τον τρόπο τους στις διάφορες πολιτικές διεργασίες για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων της διαχείρισης της κρίσης, τη στήριξη του συστήματος και πιθανόν τη δημιουργία νέων κομματικών σχημάτων. Τρανό παράδειγμα το μέτωπο που δημιουργήθηκε στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας από ετερόκλητες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις ενάντια στην ΠΑΣΕΒΕ και το ψηφοδέλτιό της.
5. Εκτιμούμε ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρείται ταυτόχρονα να αποσπαστεί το Ε. Κ. Αγρινίου από το ΠΑΜΕ , όπως έγινε με τον Εμπορικό Σύλλογο από την ΠΑΣΕΒΕ. Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και όλων των ταξικών δυνάμεων.
Γι’ αυτούς τους λόγους το Ε.Κ.Α. δεν πρόκειται να συμμετέχει σ’ αυτό το μέτωπο ενάντια στο ΠΑΜΕ. Αντίθετα, θα το αντιπαλέψουμε αποφασιστικά. Όποιος θέλει ειλικρινά να αγωνιστεί ενάντια στην οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τα προβλήματα που αυτές γεννάνε, όποιος φορέας η συνδικαλιστής έχει τη θέληση και τη διάθεση για ταξική πάλη και αγώνα ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων και των εκφραστών τους, και με τις όποιες επιφυλάξεις μπορεί να έχει, υπάρχει θέση μέσα στο ΠΑΜΕ για να συμμετέχει χωρίς προβλήματα."
Διαφωτιστική, πράγματι, η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Πιστή αντιγραφή των θέσεων του ΚΚΕ και φυσικά αφοριστική για όποιους δεν ενστερνίζονται τις θέσεις τους.
Μια καθαρή, κομματική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: