Απαράδεκτες διαστρεβλώσεις

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ο ρόλος που παίζει η παράταξη της οποίας ηγείται ο κ Σκέυης. Κάνοντας στην κυριολεξία το άσπρο μαύρο ανακάλυψε συμφωνία εκεί που δεν υπάρχει. Παρουσιάζουν σαν συμφωνία μαζί τους το γεγονός ότι δεν ασχοληθήκαμε με "το θεωρητικό μέρος των αιτιών της κρίσης" κατά Σκεύη. Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται περισσή αλαζονεία για την υποτιθέμενη ικανότητα ανάλυσης, έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα και τις θέσεις του αντιπάλου ,εκτός και αν πρόκειται για απλή διαστρέβλωση, ώστε να ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με πρόσωπα και ομάδες που μιλάνε για "... λογιστικά και πλασματικά κέρδη τραπεζών που δόθηκαν ως δάνεια σε χώρες και πολίτες για να στηριχτεί η υπερκατανάλωση.." η με όποιον φορτώνει εμμέσως πλην σαφώς το καπιταλιστικό χρέος στο λαό λέγοντας "«χρεοκοπία» σημαίνει να εξυπηρετείς τις βασικές σου ανάγκες με δανεικά" ή με όποιον μιλάει γενικά για " ανάταξη της Εθνικής Οικονομίας" και κρύβει ότι πρόκειται για ανάταξη αυτών που έχουν την εξουσία δηλαδή των μονοπωλιακών ομίλων.
Είναι αλήθεια ότι θα χρειαζόταν να αναλώσουμε όλο το χρόνο μας για να καταρρίψουμε τα αναρίθμητα μαργαριτάρια και αστήρικτες αιτιάσεις του κ προέδρου που καταφέρνει στην κυριολεξία να ενσωματώσει στην εισηγητική του ομιλία. Αλήθεια που και πότε ισχυρίστηκε η ΑΣΕ ότι πρόκειται για κρίση χρέους όπως σαφέστατα αναφέρεται στην ομιλία του προέδρου για τις προσεγγίσεις του οποίου επιφυλάξεις εξέφρασε και μέλος της πλειοψηφίας;.
Στην Γ.Σ του Αγρινίου σας είπαμε ότι γλύφετε εκεί που φτύνετε και το επιβεβαιώσατε και πάλι στην Άρτα. Ισχυρίζεται , μέσω των σχολίων στην Ερμαϊκή, η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας:(Για ακόμη μια φορά έγινε σαφές ότι η "Ενωτική Πρωτοβουλία" απαγκίστρωσε την ΟΕΣΒΔΕΝ από κάθε κομματικό εναγκαλισμό, θέτοντας τον συνδικαλισμό σε πρώτο ρόλο). Είναι σαφέστατο ότι ο προεδρεύων στο προηγούμενο ΔΣ ο Γιώργος ο Τζωρτζόπουλος έχει το μερίδιο της ευθύνης γι αυτόν τον εναγκαλισμό. Τι λέει όμως η εισηγητική ομιλία του κ. Σκεύη;( να καλέσουμε τον Γ. Τζωρτζόπουλο να συνδράμει την ΟΕΣΒΔΕΝ....να αναλάβει θέση ευθύνης απέναντι στην Ομοσπονδία.) Τώρα πως γίνεται απ' τη μια να ξορκίζεις τον υποτιθέμενο κομματικό εναγκαλισμό και από την άλλη να καλείς σε θέση ευθύνης αυτόν που τον υλοποιούσε μόνο η τρικυμία στο κρανίο των μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας μπορεί να δικαιολογήσει.
Στην Γ.Σ ασκήσαμε κριτική στην πλειοψηφία γιατί παρά την ένταση της επίθεσης που δέχονται οι μικρέμποροι από τους μονοπωλιακούς ομίλους την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου δεν πήρε κανένα μέτρο για να οργανώσει την αγωνιστική απάντηση μας.
Και ενώ καίγεται στην κυριολεξία η καλύβα μας ο κ πρόεδρος μας προτείνει:
( Θα προτιμούσαμε, αντί για επαναστατική διάθεση, να κατεβάσουμε τον πήχη, να στρωθούμε στη δουλειά και να παράξουμε έργο είτε στο επίπεδο της συνειδητοποίησης)
Αν δε το συνδυάσουμε με το: (έχουμε σαφή θέση πως οι πανελλαδικές απεργίες των εμπόρων, όλων των παρατάξεων, είναι αυτές που μπορούν να έχουν επιτυχία και να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις.) τότε μόνο αν υπάρξουν κινητοποιήσεις από την ξεπουλημένη ηγεσία της ΕΣΕΕ η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί. Εύγε πρότυπο συνδικαλισμού αλλά όμως κυβερνητικού.
Ενώ λοιπόν τους κατηγορήσαμε ότι αλλάζουν το χαρακτήρα της ομοσπονδίας μας ότι από όργανο αντεπίθεσης και αγώνα την μετατρέπουν σε μηχανισμό ενσωμάτωσης , στα σχόλια στην Ερμαϊκή λένε ότι ζητάμε να (είναι περισσότερο αγωνιστική) η ΟΕΣΒΔΕΝ.
Αιδώς Αργείοι.
Επιφυλάσσομαι να επανέλθω αναλυτικότερα.

20 Μαΐου 2012
                                                                                                            Κοντομίχης Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: