Υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ δεχόμαστε καθημερινά και νέα πλήγματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής της κυβέρνησης.
Αντιμετωπίζουμε μεγάλη πτώση του τζίρου και το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η διόγκωση των χρεών στις τράπεζες, την εφορία, τον ΟΑΕΕ, τους προμηθευτές, για ενοίκια, ακόμα και στο ΙΚΑ (σε όσες μικροεπιχειρήσεις είχαν ή έχουν ακόμα εργαζόμενους).
Στις σημερινές συνθήκες, εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι, περισσότερο από πριν, με την προοπτική της χρεοκοπίας και της ανεργίας , χωρίς ορατή διέξοδο.
Η διόγκωση των φορολογικών βαρών των αυτοαπασχολούμενων υπολογίζεται σε 1.500 € επιπλέον των άλλων φορολογούμενων χωρίς να υπολογιστούν οι επιπτώσεις από την μείωση του αφορολόγητου.
Στις σημερινές συνθήκες τα όποια αποθέματα εξαντλούνται ή εξαντλήθηκαν ήδη.
Αποτελεί άμεση ανάγκη η κατάργηση των φορολογικών μέτρων και των αντίστοιχων κατασταλτικών μέτρων που τα συνοδεύουν, όπως προσωποκράτηση για χρέη στο δημόσιο και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
Το αγωνιστικό – αντιμονοπωλιακό συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων προβάλει ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων για το φορολογικό σύστημα που περιλαμβάνει τα παρακάτω :

Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για το ζευγάρι 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί, καθώς και του ΕΕΤΗΔΕ για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.
Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των επαγγελματοβιοτεχνών. Κατάργηση περαίωσης και κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων. Αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο και ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει την επιχείρησή τους και δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.
Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
διαγραφή των δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας όλων των λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω απ’ το όριο της φτώχειας.
Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας
Για τετραμελείς οικογένειες µε ετήσιο εισόδημα κάτω των 45.000€ και αναλογικά για μικρότερες οικογένειες. διαγραφή των τόκων από όλα τα δάνεια. Μείωση όλων των δανείων κατά 50%, αναστολή πληρωμής τους, για όσο διαρκεί η κρίση ή είναι άνεργοι.

Με την σημερινή μας παρέμβαση ζητάμε από την κυβέρνηση και τον υπουργό οικονομικών να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης και προστασίας των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών – βιοτεχνών – έμπορων - αυτοκινητιστών για να μπορέσουν να αντέξουν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης
1) Κατάργηση του νόμου που κατεβάζει το αφορολόγητο στα 5.000 ΕΥΡΟ για το εισόδημα του 2012.
2) Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η οικονοµική κρίση.
3) Να επανέλθει αφαίρεση από το εισόδημα του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. 


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: