ΕΣ Ηγουμενίτσας: Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Ιωαννίνων ξεπέρασε τον εαυτό του και συνέχισε να αποκαλύπτει το ρόλο του.
Όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποτρέψει τους εμπόρους από το να παραμείνουν ανοιχτοί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, αλλά αντιθέτως τους παρότρυνε με τη διανομή αφίσας που ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά εκείνη την ημέρα (αυτήν χρησιμοποίησαν και κάποιοι έμποροι της Ηγουμενίτσας για να ανοίξουν την αγορά, κόντρα στην απόφαση του τοπικού Συλλόγου).
Ο Ε.Σ. Ιωαννίνων αγνόησε την Ομοσπονδία ΒΔ Ελλάδας, της οποίας είναι μέλος και εκπροσωπείται στο Δ.Σ, που κάλεσε τους εμπορικούς συλλόγους του χώρου ευθύνης της, να απορρίψουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.
Αγνόησε τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης να συνδέσει την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Αγνόησε τις προτροπές του ΕΣ Ηγουμενίτσας να κρατήσουν οι δυο σύλλογοι κοινή στάση, λόγω της γειτνίασης των δυο αγορών.
Το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Ιωαννίνων δεν κράτησε τυχαία αυτή τη στάση:
λειτούργησε ανταγωνιστικά προς την αγορά της Ηγουμενίτσας, όχι όμως υπέρ των εμπόρων των Ιωαννίνων
λειτούργησε υπέρ των πολυκαταστημάτων στα προάστια των Ιωαννίνων, αφού είναι γνωστό ότι αυτά τα έχουν το μέγιστο όφελος από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και τις μετακινήσεις καταναλωτών.
Το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Ιωαννίνων απέδειξε τον καιροσκοπικό και μικροσυντεχνιακό του ρόλο, που μαζί με τον έντονα φιλοκυβερνητικό, θα αποβεί μοιραίος για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.
Για μας, πλέον, το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Ιωαννίνων εκπροσωπεί το μπλοκ των πολυεθνικών κι ουδεμία σχέση και συνεννόηση μπορούμε να έχουμε όσο διοικεί η νυν φίλο - ολιγοπωλιακή πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: