Όταν η Ασυδοσία βαφτίζεται "ελευθερία"

Το εγκώμιο του εμπορικού συλλόγου Μεσολογγίου πλέκει η εφημερίδα "Συνείδηση", με το άρθρο της "Ελευθερία στην πόλη της Ελευθερίας".
Στο Μεσολόγγι, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Ντίνος Πασιόπουλος προσπάθησε να καταργήσει το καλοκαιρινό πενθήμερο, αλλά η πλειοψηφία των εμπόρων τον αγνόησε. Δυστηχώς κι ενάντια στην έννοια και στην ουσία της δημοκρατίας, ο πρόεδρος, αντί να σεβαστεί αυτή την πλειοψηφία, δήλωσε ότι ο σύλλογος δεν θα εμποδίσει όποιον έμπορο επιδιώξει να ταχθεί κατά της πλειοψηφίας και να ανοίξει το μαγαζί του, τα Σάββατα.
Αυτή τη "λαμπρή" ενέργεια εκθειάζει η εφημερίδα "Συνείδηση", θέλοντας προφανώς να μειώσει άλλους συλλόγους που σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις.
Το να είναι κάποιος πρόεδρος σε εμπορικό σύλλογο δεν σημαίνει ότι είναι ο Πάπας των εμπόρων, αυτό επιτάσει η δημοκρατία. Αν ο κ. Πασιόπουλος δεν μπορεί, λόγω προσωπικών αρχών και θέσεων, να υπηρετήσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, όσο ενάντιος κι αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί, επειδή δεν δύναται να είναι ο εκφραστής της.
Αυτή είναι δημοκρατική στάση.
Το κάλεσμα, να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, συγχωρήστε μας, αλλά είναι κάλεσμα σε ασύδοτες ενέργειες κι ουσιαστικό παραγκώνισμα του συλλόγου.
Τώρα, το πως οι πλειοψηφίες, όταν δεν μας αρέσουν, γίνονται απλές απόψεις, αυτό ας μας το απαντήσουν...οι εφημερίδες.
Πιθανόν, αυτή η περίεργη αίσθηση περί "ελευθερίας" να έχει οδηγήσει τον εμπορικό σύλλογο Μεσολογγίου στην Ομοσπονδία Πελοπονήσσου, αντί σε εκείνη της ΒΔ Ελλάδας.
Την απάντηση, ας τη δώσουν οι έμποροι της "Ελεύθερης πόλης"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: