Στην Ικαρία αποτυπώνεται το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας

Μπορεί να διαβάζεται ως υπερβολικός ο τίτλος του άρθρου, αλλά συμβαίνει ακριβώς έτσι. Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, για τον δήμο Ικαρίας θα αναμετρηθούν δύο ψηφοδέλτια: από τη μια αυτό που στηρίζεται από το ΚΚΕ κι από την άλλη αυτό που προβάλλεται ως ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού.
Μόνο που το δεύτερο έχει την "ανοιχτή" στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ!!!!!!
Ξαφνιάζεται ο απλός πολίτης, όχι όμως ο ενημερωμένος, εδώ και χρόνια, για το ρόλο που έχει διαδραματίζει ο Συνασπισμός στο ελληνικό πολιτικό status και μέσω της Ευρωαριστεράς, σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Χωρίς να γράφουμε όσα θα έπρεπε για τον βρώμικο ρόλο της Ευρωαριστεράς στη στήριξη των καπιταλιστικών ομίλων, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και στα χτυπήματα - κάτω από τη μέση - κατά της Αριστεράς να περιοριστούμε σε ένα σχόλιο:
Η ευθεία αντιπαράθεση του Συνασπισμού με το ΚΚΕ σε ένα μικρό δήμο της Επικράτειας γκρεμίζει όλα τα επιχειρήματα των στελεχών του περί ιδεολογικής του τοποθέτησης στην Αριστερά. Ο Συνασπισμός βρίκεται υπό την κηδεμονία αυτών που τον στηρίζουν όχι στην Ικαρία, αλλά απανταχού.
Κι αν το ΠΑΣΟΚ, σαν νεοφιλελεύθερο κόμμα, κάποτε θα απαλλαγεί από την ιστορία, δεν θα συμβεί το ίδιο με τους αριστερίζοντες νεοφιλελεύθερους, που εγκλωβίζουν, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ, μεγάλο μέρος του λαού στον δικομματισμό.
Δυστυχώς, είτε μας αρέσει είτε όχι υπάρχουν πολλά κόμματα για να εκφράσουν μόνο δύο υπαρκτούς πολιτικούς δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: