Όχι στη νέα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων

Η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, δεν έχει τελειωμό.
Μετά από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την μείωση των συντάξεων και την δραστική περικοπή στις παροχές υγείας και τα φάρμακα, έρχεται τώρα και επιβάλει σε όλα τα Ταμεία και στον ΟΑΕΕ, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στην κατοχή τους να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων, με βάση τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Οι συνέπειες αυτής της ανταλλαγής θα είναι το «κούρεμα» τουλάχιστον 5 Δις ευρώ από τα 25 δις που είναι το σύνολο των ομολόγων στην κατοχή των Ταμείων.
Για άλλη μια φορά καλούμαστε πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης που με την πολιτική τους δημιούργησαν.
Τα Ταμεία μας, με τις λεγόμενες επενδυτικές δραστηριότητες σε ομόλογα, τίτλους, χρηματιστήριο κλπ, και πριν την κρίση και τα «κουρέματα», είχαν τεράστιες απώλειες.
Οι ασφαλισμένοι δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τις πολιτικές επιλογές που υλοποιήθηκαν από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή της πλειοψηφίας των Διοικήσεων των Ταμείων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων που πρόσκεινται σε αυτά τα κόμματα και τους δορυφόρους τους.
Απορρίπτουμε το απαράδεκτο επιχείρημα του υπουργού οικονομικών ότι αυτό γίνεται για να προλάβουμε τα χειρότερα και τις μεγαλύτερες απώλειες. Πρόκειται για χρήματα που έχουν πληρωθεί από τη δουλειά μας και προορίζονται για τις συντάξεις μας.
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ληστέψουν τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ για να εξυπηρετήσουν την πολιτική που φορτώνει την καπιταλιστική κρίση στα λαϊκά στρώματα.
Είναι ψέματα ότι το κούρεμα των ομολόγων γίνεται για γλυτώσουμε τη χρεοκοπία. Οι πλειοψηφία των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων βρισκόμαστε ήδη στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας της πολίτικης τους.
Απαιτούμε από τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και ιδιαίτερα του ΟΑΕΕ να μην προχωρήσουν στην ένταξη των αποθεματικών στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων.
Απαιτούμε τα χρήματα των ασφαλισμένων που είναι σε ομόλογα, τίτλους, χρηματιστήριο κλπ να πληρωθούν στο ακέραιο από το κράτος και αυτούς που κέρδισαν από το τζογάρισμα των αποθεματικών, που δεν είναι άλλοι από τις «εισηγμένες» και τα μονοπώλια.
Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά δεν πρέπει να πάει στον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν δυναμικά στη νέα προσπάθεια καταλήστευσης του ΟΑΕΕ και της υπονόμευσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Στη νέα επίθεση επιβάλλεται να απαντήσουμε με δυνάμωμα του κοινού Αγώνα και τη συμμαχία με τους εργαζόμενους και το Π.Α.ΜΕ.

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: