Αχαγιά - Παραεμπόριο, δεσμοί αίματος


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΤΡΩΝ
Προς
τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών & Δικτύων
κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κύριε Υπουργέ,
Τις προηγούμενες ημέρες μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αχαΐα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη έφερε στην επιφάνεια σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε οικονομικά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, οργανωμένο κύκλωμα παράνομων εισαγωγών προϊόντων, με διεθνείς διασυνδέσεις, παρεμπόριο, φοροδιαφυγή……
Για τον εμπορικό κόσμο, δεν αποτελούν έκπληξη όσα απεκαλύφθησαν αντίθετα έκπληξη αποτέλεσε η περισσή υποκρισία της οργανωμένης πολιτείας (Αστυνομίας ΣΔΟΕ κ.ά) ότι δήθεν δεν γνώριζαν…..
Η πολιτεία είτε ήταν απούσα ή ανέχετο ένοχα την κατάσταση.
Τα στοιχεία που το νόμιμο εμπόριο παρείχε σε συναντήσεις, συσκέψεις παρουσία των ελεγκτικών αρχών ήταν ατράνταχτα και θα έπρεπε να αφυπνιστούν κοιμώμενες συνειδήσεις, περί τα 25Δίς είναι τα χρήματα που διακινούνται στην παραοικονομία.
Η τοποθέτηση αχτίνων Χ για έλεγχο στα φορτηγά των εμπορευματοκιβωτίων μέτρο ιδιαίτερα αποτελεσματικό ήρθε με καθυστέρηση χρόνων.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη και τα βαλκάνια που στερείται συστημάτων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, λαθρεμπορίου, παραεμπορίου και λαθρομετανάστευσης.
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχουν δοθεί 10.000 άδειες πλανόδιου εμπορίου ενώ από τους ελέγχους προκύπτει ότι περισσότεροι από 300.000 πλανόδιοι ασχολούνται παράνομα, όλα αυτά σημαίνουν για το σύνολο της κοινωνίας επιβάρυνση με περισσότερους φόρους, μείωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας από το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο, εξαπάτηση του καταναλωτή με προϊόντα δεύτερης διαλογής κ.λ.π. …..
Η Δικαιοσύνη εφ΄όσον ερευνήσει θα διαπιστώσει πως δημιουργήθηκε το «γκέτο» και πως ήκμαζε το «παρεμπόριο» κάτω από την μύτη των αρχών.
Οι έλεγχοι αν, γίνουν στις Λαϊκές, πανηγύρεις στους πλανόδιους που ενώ πωλούν τσάντες, μόλις αρχίζει να βρέχει αόρατα χέρια τους προμηθεύουν ομπρέλες θα οδηγηθούν στα κυκλώματα. Πολιτική βούληση να υπάρχει.

Κύριε Υπουργέ,
Ειλικρινά θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι η έρευνα «θα φθάσει στο κόκαλο» και δεν θα είναι άλλο ένα πυροτέχνημα αλλά………επειδή έχουμε καεί στο χυλό φυσάμε και το γιαούρτι…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: