Κυβέρνηση - μονοπώλια, καταργούν την κυριακάτικη αργία - Πρέπει να τους εμποδίσουμε!

Η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι το πρωτοχρονιάτικο Δώρο της τρικομματικής κυβέρνησης στα μονοπώλια και τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.
Έρχεται να συμπληρώσει την άγρια αύξηση της φορολογίας σε βάρος των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων που οδηγεί στη φτώχεια την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.
Η εφαρμογή της 7ημερης βδομάδας για τα εμπορικά καταστήματα θα οδηγήσει:
1) Στην οικονομική και φυσική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων που αντικειμενικά δεν μπορούν να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα επί 12 ώρες την ημέρα.
2) Στην βίαιη μεταφορά του τζίρου από τα μικρά μαγαζιά στα μεγάλα με αποτέλεσμα τη σίγουρη χρεοκοπία των μικρών εμπόρων.
3) Στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των μικρομάγαζων και το παραπέρα φόρτωμα με χρέη και υποχρεώσεις τους ήδη επιβαρημένους μικρέμπορους.
4) Ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στο εμπόριο που παραδίνονται στη διάθεση των μεγαλεμπόρων να τους απασχολούν απλήρωτους πέρα από το ωράριο εργασίας.
Είναι κοροϊδία και παραπλανητικός ελιγμός, ότι εξαιρούνται πολυκαταστήματα, εμπορικές αλυσίδες κλπ. Όλοι γνωρίζουμε ότι εφόσον έγινε η αρχή είναι δεδομένη και η επέκταση του μέτρου σε όλους, όπως ακριβώς έγινε και με τους ψευτοπεριορισμούς που υπήρχαν στην ίδρυση πολυκαταστημάτων.

Η κυβέρνηση νομοθετεί την καταστροφή χιλιάδων μικρών εμπόρων. 

Η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ γιατί γνώριζε τα σχέδια και τα έκρυβε προκείμενου να εμφανιστούν μετά τις εκλογές της Συνομοσπονδίας.
Τα κόμματα που συμφωνούν και στηρίζουν την πολιτική της λεγόμενης απελευθέρωσης αγορών και επαγγελμάτων, υποκρίνονται ότι διαφωνούν για λόγους αντιπολίτευσης.

Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι έναν δρόμο έχουμε. 
Αγωνιστικό μέτωπο συμμαχία και κοινοί αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τα σωματεία τους, για την ανατροπή και της επιχειρούμενης κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και συνολικά της πολιτικής που τα δίνει όλα στα μονοπώλια.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τις ομοσπονδίες και τα σωματεία του κλάδου να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες μαζί με τους εργαζόμενους για να εκφραστεί η κοινή απάντηση στην ενιαία επίθεση μονοπωλίων – κυβέρνησης. 

Με το κοινό μας, πλαίσιο διεκδικούμε: 
Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους, σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: